Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AKP'nin bu ay içinde olağanüstü kongreye gitme kararı alması lirada sert değer kaybına yol açtı. Kararın açıklanmasının ardından bir dakika içinde sekiz kuruş değer kazanarak 2,97 TL'yi gören dolar ardından gelen kâr satışlarıyla 2,92 seviyesine doğru çekildi. Siyasi belirsizliğin ortaya çıkmasının ardından dolar/TL'de süreç içinde yeni bir rekor yaşanma olasılığı ekonomistler tarafından dile getirilmeye başlandı.

Avroda 7 ayın zirvesi

Avro da dolar karşısında hızla değer kazanan para birimi oldu. Dün akşam saatlerinde 3,31 TL'den 3,42 TL'ye çıkarak son 7 ayın zirvesini gören avro şu saatlerde 3,34 TL seviyesinden işlem görüyor.

Gram altında tüm zamanların rekoru

Davutoğlu-Erdoğan gerginliği gram altında da tüm zamanların rekoru olan 121,97 TL seviyesinin görülmesine yol açtı. Ardından gevşeyen gram altın şu sıralarda 120 TL seviyelerinden işlem görüyor. Gram altında yaşanan yükseliş diğer altınları da etkiledi. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 805 liradan satılıyor.

Kaynak: Birgun.net