Emre Yavuz, son dört yıldır birincilik ödülünün verilmediği Panmusica Austria Uluslararası Müzik Yarışması’nda hem birincilik ödülüne hem de en iyi Schubert yorumcusu özel ödülüne değer görüldü.

Andante'nin haberine göre, yarışmada bu yıl da ikincilik ödülü verilmezken üçüncülük Satomi Iwama (Japonya) ve Chisato Fukumoto (Japonya) arasında paylaşıldı. 23-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde 15’incisi düzenlenen yarışmanın jürisi Chung Lee (Japonya/Avusturya), Armando Ford (Arjantin), Christodoulos Georgiades (Kıbrıs), Imola Jóo'dan (Macaristan) oluşuyordu.

26 yaşındaki Emre Yavuz yarışma birinciliği kapsamında gelecek yıl, 1980’lere dek Viyana’nın köklü ailesi Lobkowitzlere ait olan, günümüzde Sanat Tarihi Müzesi bünyesinde bulunan ve Beethoven’ın büyük destekçisi Prens J. F. von Lobkowitz’e ithaf ettiği 3. Senfonisi’nin adını taşıyan Palais Lobkowitz Eroica Hall’da konser verecek.
Müzik eğitimine 6660 sayılı “Harika Çocuklar Yasası” kapsamında Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Kamuran Gündemir’le başlayan, Viyana’da Roland Batik’le, Hannover’de tanınmış piyano pedagogu Karlheinz Kämmerling’le devam eden, eğitimini Hannover ve Viyana’da sürdürmekte olan ve 2012 yılından beri piyanistliğiyle olduğu kadar orkestra şefi olarak da uluslararası alanda tanınan bir diğer önemli piyano pedagogu Arie Vardi ile çalışan Yavuz, daha önce de Kırım’da yapılan Mavi Kuş Uluslararası Müzik Yarışması’nda ve Viyana’da yapılan 4. Rosario Marciano Piyano Yarışması’nda “sıra dışı bir sanatsal kişilik” olarak tanımlanarak birincilik ödülüne layık görülmüştü. Yavuz ayrıca Sicilya’da yapılan Ibla Grand Prize’da, Viyana’da yapılan Rotary Chopin ve Schumann Yarışması’nda Chopin yorumlarıyla ödül almıştı. Emre Yavuz 2013’te Zubin Mehta yönetiminde Tel Aviv’deki yıllık geleneksel Gala Konseri’nde Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu seslendirmiş ve 2015’te 2. Hacettepe Ulusal Piyano Yarışması’nı kazanmıştı.

Sanatçı, ekim ayında Ankara Mozarthaus Sanat ve Konser Evi, Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde konser verecek.

Kaynak: Birgun.net