UĞUR ŞAHİN / @uugurs
[email protected]

İstanbul'un en önemli hastanelerinden biri olan Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi’nin 29 Mayıs Ek Hizmet binasında hastanenin pirelerle dolu olduğu iddia edildi. BirGün’ün ulaştığı bilgiye göre, önceki gün tüm çocuk acil kliniği, dün de dahiliye kliniği pirelere karşı ilaçlamadan dolayı kapatıldı. Bölüm bölüm ilaçlamanın yapıldığı hastanede, bir bölüm ilaçlanırken, diğer bölümdeki pireler, ilaçlanan yerlere yerleşiyor. Yeni doğan bebeklerin pireler nedeniyle yatırılamadığı hastanede, kadın doğum kliniğini de pirelerden etkilendi. Klinik, hastaların bitmesi sonrasında ilaçlatılacak. Yönetimin, hastanenin pire dolu olmasının duyulmaması için hastaneyi kapatıp ilaçlama yaptırdığı iddia ediliyor. On günlük bebeklerin üzerinden pirelerin toplandığı, havalandırmasında kedi ölüsü bulunduğu iddia edilen hastanede, yarın da ilaçlama yapılması planlanıyor.

Halkımız ufacık bir şeyi büyütüyor!

Hastane yönetimi BirGün’e yaptığı açıklamada iddiaları yalanlayarak, “Halkımız ufacık bir şeyi bile büyütüyor. İlaçlandırma var. Bizim etrafımızda bir sürü ağaçlık alan var, yan tarafımızda da okul var. Bu haber olacak bir şey değil” dedi. Hastanenin müdür yardımcısı, “Belediyenin yaptığı rutin bir ilaçlama var. Ağaçlarda mevsimleri bunların, ağaçları ilaçlatmak zorundayım. Ama bu rutin olan bir hadise ya ağaçları kökünden keseceksiniz, o da bir canlı kesemezsiniz, ya da ilaçlama yapacaksınız. Havalandırma da kedi ölü olsa zaten hastaneyi çalıştıramayız. Pire falan yok, ben bunun altında başka bir şey arıyorum” diye konuştu

Sedye hasta değil, çöp taşımıştı!

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi 29 Mayıs Ek Hizmet binasında enfeksiyon hastalarının tedavi olduğu bölümde de hasta sedyelerinde çöp taşındığı ortaya çıkmıştı. Hastanede çalışan iki temizlik görevlisinin sedyeyi çöp taşımak için kullandığı sağlık skandalı yaşanmıştı.

Kaynak: Birgun.net