Rock müziğin sevilen isimlerinden Peyk, Kesmeşeker ve No Land 1 Ekim Cumartesi günü Kadıköy'de sahne alacaklar.

Saat 20.00'de başlayacak konsere Nazım Hikmet Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak.

PEYK

Geçtiğimiz haftalarda “Paydos” klibi yayınlanan Peyk, müziğinde derinliğe, kliplerde ayrıntıya, konserlerde samimiyete önem göstererek devam ediyor müzik yolculuğuna.

1991 yılında İrfan Alış ve Serdal Ersoy’un İstanbul Üniversitesi’nde tanışmasıyla ilk temelleri atılan gruba, 1995 yılında Ertan Çalışkan (davul), Özgür Ulusoy (keman, klavye), 2006’da ise Barış Tokgöz’ün (bas gitar) katılıyor. Peyk’in melodik altyapısında, rock, blues, reggae hatta arabesk öğelere, ince keman ve piyano sololara rastlamak mümkün. Grup, müziğini "İçimdeki İz" adlı albümle birlikte trompet ve akordiyon ile de zenginleştirdi.

KESMEŞEKER

1990 yılında Cenk Taner öncülüğünde kurulan Kesmeşeker, ilk albümü “Dipten ve Derinden”i 1991 yılında yayınladı. Kesmeşeker’in “kaptan”ı Cenk Taner, dokuzuncu ve son albümü “Yoldan Çıkmış Şarkılar”la müzik yaşamına halen “Dipten ve Derinden” devam etmektedir.

Grupta Cenk Taner’e, Cansun Küçüktürk (Gitar, Geri Vokal), Canay Cengen (Bas Gitar) ve Gökhan Özcan (Davul) eşlik ediyor.

NO LAND

No Land’ in “Aramızda” albümü 2013 yılından bu yana yaptığımız çalışmaların bir kısmını içermekte ve bu çalışmalar genellikle grubun ilk oluşma sürecinde ortaya çıkan şarkılar. Farklı coğrafyalara ait insanların ortak yönlerini ‘ülkesiz’ bir bakış açısı ile aktaran No Land, 2013 yılında İstanbul’da kuruldu. Grupta, Kamil Hajiyev (Viyola, Vokal), Hazal Akkerman (Çello, Geri Vokal), Sahand Lesani (Elektrik gitar, Geri Vokal), Çağatay Vural (Bas Gitar, Akustik Gitar), Mehmet Akif Ersoy (Akustik Gitar, Bas Gitar), Oğuzcan Bilgin (Trompet), Yağız Nevzat İpek (Davul), Can Kalyoncu (Davul) yer alıyor.

Kaynak: Birgun.net