Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin enteresan değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, “Türkiye Suriye'ye girmedi, Amerika'ya girdi” ifadesini kullandı.

“Türk tankına Amerikan roketi atıldı. O roketin tetiğini çekecek kabiliyet PYD'lilerde yok. Varsa bile onu da Amerikalılar eğitiyor. Karşımızda Amerika var. Amerika terörist unsurları Türkiye'ye karşı kullanıyor. Bunların başında Amerikalı komutanlar olduğunu biliyoruz. Türkiye Amerika gibi Vietnam'a girmedi. Vietnam bugünkü Suriye. Türkiye Amerika'ya karşı Vietnam'a yardıma gitti." diyen Perinçek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin milli hedefi Amerika'nın milli hedefiyle uyuşmuyor. Amerika'nın hedefi emperyalist bir hedef. Biz ne Fırat'ın batısında ne de doğusunda PKK/PYD kabul etmiyoruz. Türkiye kendi vatanını savunmak için Amerika'dan izin almaz. Gerekirse Fırat'ın doğusuna da geçer. Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı Türkiye çok güçlü konumda. Türkiye'nin muazzam bir ittifak potansiyeli var. Rusya, Çin, Irak, İran, Suriye, Lübnan... Amerika hangisiyle savaşabilecek!"

Kaynak: Birgun.net