Birçok ülke ordusunu daha ileri bir seviyeye taşımak ve ‘Iron Man' gibi yenilmez askerler yaratabilmek için robot teknolojisi, lazerler üzerinde çalışıyor. Fakat Pentagon, Rusya'nın X-Men, Iron Man'in de daha ötesinde, dünyanın en güçlü askerlerine sahip olmak ve en ölümcül ordusunu yaratmak için insan biyolojisi üzerinde oynayarak ‘işi bir ileri seviyeye taşımaya' çalıştığını öne sürdü.ABD Savunma Bakanı Yardımcısı ve Pentagon Komutanı Bob Work "Düşmanlarımız daha gelişmiş insanlar için ameliyatlar yapmanın peşinde ve bu bizi korkutuyor" ifadelerini kullandı.

DOPİNG SUÇLAMASINI REFERANS GÖSTERDİ

Sputnik'te yer alan habere göre, Rio Olimpiyatları öncesinde Rus sporculara yönelik doping suçlamalarını bu açıklamasına referans gösteren Work, "Yüzlerce Rus atlet doping yüzünden yarışlardan men edilmişken, Rusya'nın bunu yapacağına inanmak zor değil" dedi.

Pentagon'dan ayrıca Rusya'nın askerleri savaş alanında daha güçlü olabilmesi için askerlere özel ilaçlar kullandırmasının yanı sıra emirlere uymaları için beyin implantı yapıldığı ve herhangi bir tıbbi desteğe gerek duymadan yaralarını iyileştirmeleri için askerlerin beyinlerinde mikroskopik uygulamalar yapıldığı iddiası geldi.

Work bu bağlamda Savunma Araştırma Projeleri Ajansı'nın (DARPA) da ABD askerlerini geliştirmek için ‘korkutucu' olduğunu öne sürdüğü bu iddialardaki teknoloji ve (Iron-Man'inki gibi) dışiskeletler üzerinde çalıştığını belirtti.

Kaynak: Birgun.net