AKP’de ‘pelikan bildirisi’ sonrası başlayan kavga sürüyor. Davutoğlu'na destek veren bir grup pelikan yalısı’ adıyla açtıkları bir blog üzerinden karşı saldırıya geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasına uzanan yolda önemli yer tutan Pelikan Dosyası'na karşı Davutoğlu'na destek veren bir grup ‘pelikan yalısı' adıyla açtıkları bir blog üzerinden karşı saldırıya geçti. Pelikan Dosyası'nın boğazda bir yalıdan yazıldığını belirten Davutoğlu destekçileri, yakında bu yalının kim tarafından finanse edildiğini açıklayacakları bilgisini paylaştı.

Davutoğlu yanlılarının iddialarına göre Pelikan Bildirisi Kuzguncuk'ta bir yalıda hazırlandı. Bildiriyi ilk paylaşanlar da bu yalıda çalışan kişilerdi. Pelikanın Yalısı bloguna göre yalıyı Bosphorus Global isimli STK kiraladı ve Boğaziçi Küresel Çalışmalar Merkezi isimli kuruluşun başında Gazeteci Hilal Kaplan Öğüt ve eşi Süheyb Öğüt bulunuyor. Pelikan doyasını ilk olarak Merve Taşcı ‘ilginç bir analiz', Filiz Gündüz ‘Selam olsun!', Atifet Ulusoy ‘Bir yıldan fazladır, siyasette ne olsa takip ettiğimiz için görüp eleştirdiklerimizi toparlamış birisi sağolsun', Cemil Barlas ise ‘Birisi her şeyi yazmış, kim acaba' diye dosyayı takipçileriyle paylaşmıştı. Davutoğlu yanlılarına göre bunların tümü söz konusu yalıda çalışıyor.

Pelikanın Yalısı, aylık 20 bin TL kirası olan Kuzguncuk'taki yalı için şunları ifade etti:

“17 kişinin çalıştığı yalı geçtiğimiz yıl Ağustos ayında tutuldu. Görünüşte lobicilik ve fact checking projeleri yürütülen mekan aslında başbakanın devrildiği operasyonun tam merkezi. Tam 9 aydır bu insanların aylık masraflarını, kim ne için karşılıyor? Pelikan bildirisi neden yazıldı sorusu ile bu sorunun cevabı aynı. Yalıyı kim finanse ediyor? Cevabı yakında yine bu sitede”

Hilal Kaplan'ın Pelikan yalısından çekildiği öne sürülen bir fotoğrafı:

Kaynak: Birgun.net