Katoliklerin Ruhani lideri Papa Francis, binlerce mülteciye ev sahipliği yapan Midilli adasını ziyaret edecek. Fener Rum Patriği Bartholomeos’un da davet edildiği ziyaretin gelecek hafta yapılması bekleniyor.

Sputnik'in haberine göre, Yunan Ortodoks Kilisesi’nden yapılan açıklamada, Papa Francis’in mülteci krizinin en fazla hissedildiği yerlerin başında gelen Midilli adasını ziyaret etmek istediği ve Vatikan’ın bu başvurusunun onaylandığı belirtildi. Açıklamada, ziyaretin tamamen insani ve sembolik olacağını kaydedilerek Papa Francis’in sadece birkaç saat Midilli’de bulunacağının altı çizildi.

Patrik Bartholomeos’un da Ada’ya davet edildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Böylece Papa Francis’in ziyaret ettiği gün Patrik Bartholomeos da mevcudiyetiyle Midilli’yi onurlandırabilir” denildi.

Açıklamada ayrıca, ziyaretin nisan ayı içinde gerçekleştirilebileceği belirtildi. Vatikan’dan iki kaynak da ziyaret tarihi için görüşmelerin sürdüğünü, ancak kesin tarihin belirlenmediğini aktardı. Ancak Sputnik’e konuşan Yunan hükümetinden bir isim ziyaretin 15 Nisan’da yapılacağını belirtirken, Reuters’a bilgi veren Yunan Ortodoks Kilisesi’nden bir yetkili de Papa Francis’in 14-15 Nisan’da Midilli’ye gelebileceğini söyledi.

Kaynak: Birgun.net