GÖKAY BAŞCAN

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen paralel devlet yapılanması/Fettullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınan 52 kişiden 10’u tutuklandı. Savcılık, operasyon kapsamında Mersin’de eğitim alanında faaliyet gösteren 3 şirkete kayyım atandığını da duyurdu.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Mersin merkezli 15 ilde yapılan operasyonda 52 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2’si Emniyet’teki sorgunun ardından serbest bırakılırken aralarında eski polis şeflerinin de olduğu 50 kişi adliyeye sevk edilmişti. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Hüseyin Bezmez, Şenol Kaplan, Faruk Kırılmaz, Ali Yazgan, Kemal Han, Fehmi Sevindir, Recep Üren, Raşit Şenel, Recep Özcan ve Hikmet Elçiçeği tutuklanarak cezaevine konuldu.

10 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Eski Mersin İstihbarat Müdürü Ali Çengelci ve Ali İhsan Kaya ile eski Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Özlü’nün de aralarında olduğu 30 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 10 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şüphelilerin ‘PDY Terör Örgütüne üye olma, terör örgütüne finansman sağlama, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, nitelikli dolandırıcılık’ suçlamalarıyla gözaltına alındığını kaydetti. Savcılık, özel eğitim ve öğrenci yurt işletmesi alanlarında çalışan 3 şirkete de soruşturma kapsamında kayyım atandığını duyurdu.

Kaynak: Birgun.net