Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, Papa Françesko'nun kurduğu eğitim derneğine 16 milyon 666 bin peso bağışta bulundu. Ancak Papa Françesko, içinde şeytanı temsil ettiğine inanılan 666 rakamı geçtiği için parayı iade etti.

Arjantinli Papa Françesko ile ülkede geçtiğimiz aylarda göreve başlayan yeni Devlet Başkanı Macri arasındaki soğuk ilişki son yaşanan olayla iyice içinden çıkılmaz bir hâl aldı.

Bu ay başında yaşanan olay Arjantin Devlet Başkanı Macri’nin, Papa Françesko’nun Arjantin’de kardinal olduğu dönemde kurduğu bir eğitim derneğine bağış yapmasıyla gerçekleşti.

Arjantin hükümeti derneğe 16 milyon 666 bin peso (yaklaşık 3.5 milyon TL) bağışlayınca Papa parayı iade etti. Zira bağış miktarının Hıristiyanlıkta şeytanı temsil ettiği düşünülen 666 rakamını içermesi Papa’yı rahatsız etti.

İngiliz The Guardian’ın Vatican Insider gazetesinden aktardığı habere göre Papa, Arjantin’deki derneğe bir yazı göndererek paranın iade edilmesini istedi. Haberde, Papa’nın bir not göndererek, “666’yı sevmedim” dediği aktarıldı.

Arjantin hükümeti iddiayı yalandı. Ancak Macri ile Papa Françesko arasındaki ilişkiler bu son olaydan sonra kolay kolay düzeleceğe benzemiyor. Adı yolsuzluk suçlamalarına karışan merkez sağcı lider Macri ile Papa Françesko’nun politik olarak görüşlerinin uyuşmadığı biliniyor.

Kaynak: Birgun.net