Pamukkale Üniversitesi yönetimi, öğrencilerin TAK adlı örgütün 13 Mart 2016'da Güvenpark, Kızılay, Ankara'da otobüs duraklarına yakın bir mesafede gerçekleştirdiği ve 38 kişinin hayatını kaybettiği katliamı protesto etmek okulun çeşitli yerlerine astığı "KATLİAM AKP İLE SÜRÜYOR" yazılı afişler hakkında soruşturma başlattı.

Okul yönetimi bu afişleri suç sayarak 1'i Gençlik Muhalefeti üyesi 4 öğrenciye soruşturma açtı.

Denizli Gençlik Muhalefeti bir açıklama yaparak Pamukkale Üniversitesi yönetimini açılan soruşturmalar için kınadı. "Katliamları protesto eden bir afiş asmanın yasak olduğu bir üniversite nasıl bilim üretecek?" diyen Gençlik Muhalefeti'nin açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı:

"Eğitimdeki bütün gerici , cinsiyetçi uygulamalar, eğitimi bilimsellikten uzaklaştırmak, içini boşaltmak ve dinselleştirerek kendi kuklalarını yaratmak üzere kullanılıyor. Bugün, ülkemizde katliam istemiyoruz talebi ile asılmış bir afişten korkan, bizleri sindirmeye çalışan üniversite yönetimi ile karşı karşıyayız. Masum sivillerin öldüğü Ankara katliamı ile ilgili astigimiz afiş için bir arkadasımıza soruşturma açıldı. Katliam karşıtı afişten bile korkan bir üniversite nasıl bilim üretecek, bilim yuvası olacak? Bizler bir kez daha söylüyoruz, üniversiteler bizimdir bizimle özgürleşecek! Ülkemizi katliamlar ülkesi yapmak isteyenlerin karşısında duracak ,bir arada yaşamın, kardeşliğin ülkesini kuracağız! Katliamcı AKP yandaşı üniversite yönetimine boyun eğmedik , hiçbir zaman da boyun eğmeyecegiz!"

Kaynak: Birgun.net