Pakistan'ın kuzey doğusundaki Upper Dewal köyünde yaşanan olayda 19 yaşındaki Maria Sadakat, eski bir iş arkadaşının oğlunun evlenme teklifini kabul etmediği için saldırıya uğradı. Sadakat uğradığı saldırıda diri diri yakılarak hayatını kaybetti.

Sadakat’ın amcası Abdul Basit haberle alakalı AFP ajansına yaptığı açıklamada, “Sadakat, ağır bir şekilde işkence gördü ve yakıldı. Başkent İslamabad’da hastaneye getirdik ama kendisini kaybettik” dedi.

Öğretmenlik yapan yeğeninin, eskiden çalıştığı özel okulun müdürünün oğlunun evlenme teklifini kabul etmeyince müdür ve yanındaki bir grup tarafından saldırıya uğradığını anlatan amca, “Adam boşanmıştı, ayrıca aralarında çok fazla yaş farkı vardı. Bu sebeple teklifi kabul etmedi. Ama peşini bırakmadılar, o da işten ayrıldı. En sonunda da saldırdılar” dedi.

Olayla ilgili soruşturma yürüten bir polis memuru da 1 kişinin gözaltına alındığını, diğer zanlıların ise arandığını aktardı.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Abbotabat eyaletine bağlı Makol köyünde de mayısın başında 16 yaşında bir kız, arkadaşının sevgilisiyle kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle, yaşlılardan oluşan köy konseyinin kararıyla yakılarak öldürülmüştü.

Kaynak: Birgun.net