İstanbul’da yayın yapan 95.1 Özgür Radyo’nun, yayını karartılan Hayatın Sesi TV'nin ve hakkında kapatma kararı çıkarılan İMC TV'nin internet sitelerine erişim engellendi.

Dün, hakkında kapatma kararı verilen radyo ve televizyonların bazılarına polis baskınları düzenlenip, kapılarına mühür vurulmuştu.

Hayatın Sesi yayını OHAL kapsamında Başbakanlık emri ile durduruldu

Hakkında herhangi bir kapatma kararı olmayan, henüz bu yönde bir bildirim yapılmayan 95,1 Özgür Radyo’nun www.ozgurradyo.com adresli resmi web sitesine erişim engeli getirildi.

Radyonun web sitesine girmek isteyenler, site hakkında “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’unn 30.09.2016 tarih ve 490.05.01.2016-151554 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından idari tedbir uygulanmaktadır” yazısı ile karşılaşmaya başladı.

Web sitesine halen VPN ve benzer yöntemlerle ulaşılabiliyor.

Radyonun karasal ve internet yayını devam ediyor.

Öte yandan Hayatın Sesi Televizyonu ve İMC TV'nin de üzerinden yayın yaptıkları internet sitelerine erişim engeli getirildi.

Televizyonumuzun web sitesine erişim BTK kararı ile engellenmeye başladı...#HayatınSesiSusturulamazpic.twitter.com/4w63I2u8vC

— Hayatın Sesi (@hayatin_sesi) September 30, 2016

Radyomuz Özgür Radyo'nun internet sitesine erişim BTK tarafından engellendi. Yayın durdurmaların ardından gelen kararı protesto ediyoruz. pic.twitter.com/SlWCcQ6myM

— Özgür Radyo (@ozgurradyo) September 30, 2016
Kaynak: Birgun.net