Özgür Gündem gazetesine destek vermek amacıyla başlatılan ‘nöbetçi yayın yönetmeni’ kampanyasına katıldıkları için haklarında soruşturma başlatılan Nadire Mater, Yıldırım Türker, Tuğrul Eryılmaz ve Faruk Balıkçı da ifadeye çağrıldı.

Geçen hafta da gazetenin kampanyasına destek verdikleri için haklarında soruşturma başlatılan gazeteci Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve akademisyen Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Fincancı, Önderoğlu, Nesin, Emine Beyza Üstün ve İnan Kızılkaya hakkında 2 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bianet’in haberine göre ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan gazeteciler Mater, Eryılmaz, Balıkçı ve yazar Türker, Pazartesi günü sabah saat 10.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitmesi bekleniyor.

Özgür Gündem gazetesi karşılaştıkları sürekli yargılama ve soruşturmalar karşısında 3 Mayıs’ta ‘nöbetçi yayın yönetmenliği’ için çağrı yapmıştı. Çok sayıda gazeteci ve insan hakları savunucusu kampanyaya destek vererek dönüşümlü olarak gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net