Kapatılan Özgür Gündem'den gözaltına alınan gazeteciler, serbest bırakılmalarının ardından ilk sabah bina önünde haber toplantısı yaptı.

Mühürlenen binaya “Özgür basın susturulamaz”, “Özgür Gündem nöbetindeyiz” pankartları astılar.

Bina önünde gazetenin dayanışma ile çıkan bugünkü baskısı ile gündem toplantısı yaptılar.

Toplantının ardından bina önünde toplu fotoğraf çekildi.

Gündem Gazetesi önündeki nöbet sürüyor.

Ne olmuştu?

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi dün (16 Ağustos) Özgür Gündem Gazetesi’ni “örgüt propagandası” suçlamasıyla kapattı. Kararda kapatılmanın “geçici” olduğu belirtilmekle beraber ne kadar süre kapalı kalacağına ifade yer almadı.

Gazetenin kapatılmasından kısa süre sonra Özel Harekat Polisi, gazetenin Beyoğlu’ndaki binasına baskın yaptı. Bazı çalışanları GBT yaparak bırakan polis, 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gazete editörleri, genel yayın yönetmeni, ayrıca gazeteye röportaj için gitmiş olanİMC TV muhabirleri de vardı.

Baskına tepkiler sürerken, gazetenin eski genel yayın yönetmeni ve yazarı olan Eren Keskin, yazarları Ragıp Zarakolu ve Filiz Koçali, gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazarı Aslı Erdoğan, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı'nın evlerine de polis baskın yaptı.

Gözaltındaki 22 kişi 18 Ağustos'ta savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve gazete yazarı Aslı Erdoğan'ın ise götürüldükleri İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'deki sorguları sürüyor. (Bianet)

Kaynak: Birgun.net