Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldüren Suphi Altındöken'in dün babasıyla birlikte cezaevinde silahla vurulup hastanede ölmesine ilişkin detaylar ortaya çıkıyor.

Özgecan'ın katilinin cezaevinde vurularak öldürülmesi konusunda Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Sol'da yer alan habere göre; cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu'da çeşitli illerde birçok suça karışan ve "Suç makinesi" olarak tanınan Gültekin Alan'ın sorgulandığı anlaşıldı.

Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi. Sorgulama ekibinin bazı mahkumların suçu üstlenmesi olasılığını da dikkate alarak sorgulama yaptığı bildirildi.

CENAZE GERİ GETİRİLDİ
Bu arada Altındöken'in cenazesi henüz defnedilmedi. Gece Mersin'in Tarsus ilçesine götürülen, sabah saatlerinde tekrar Adana'ya getirilerek Adana Devlet Hastanesi morguna konulan Altındöken'in cenazesinin yakınları tarafından kimsesizler mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net