15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnamelerle ''Cemaat ile ilgisi olduğu'' gerekçesiyle birçok özel okul kapatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından OHAL tedbirleri kapsamında hazırlanan genelge ile açık olan özel okullarda görev yapan yönetici ve öğretmenlerin e-okul sistemine fotoğraflarının da girilmesi zorunlu hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu'nun imzasıyla 3 Ağustos'ta Türkiye'deki tüm özel okullara gönderilen ''MEB Güvenlik Genelgesi ve OHAL Tedbirleri'' konulu açık olan eğitim kurumları ilgilendiren genelgede, ''Tüm özel eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen bilgilerinin yanında fotoğraflarının da bundan sonra e-okul ve ilgili diğer veri tabanlarına kaydedilmesi ve kaydettirilmesi, halen görev yapmakta olanlardan e-okul sisteminde fotoğrafı bulunmayanların ise temin edilerek, azami 60 iş gününde e-okul sistemine eklenmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' ifadeleri yer alıyor.

Yetkililer, daha önce özel eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin e-okul sistemine fotoğraflarının girilmesinin zorunlu olmadığı, yeni genelge ile kapatılan okullardan gelecek olan yönetici ve öğretmenlerin takip edilmesi amacıyla böyle bir genelgenin yayınlandığını söyledi.

Kaynak: Birgun.net