Özel Kuvvetler Komutanlığı, Gülen örgütünün darbe girişiminde yer alan personelini belirlemek için bir komisyon oluşturdu. Komisyonun çalışmaları sonucu örgüt bağlantısı tespit edilen yaklaşık 90 asker, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklandı.

'da yer lan habere göre, darbe girişimi esnasında Tuğgeneral Semih Terzi ile emrindeki bir grup asker tarafından ele geçirilmeye çalışılan Özel Kuvvetler Komutanlığı, karargâhın kamera görüntülerini ve personel kimlik kartlarıyla yapılan giriş-çıkışlara ilişkin bilgileri inceledi.

'Etkin pişmanlık'

Komisyon, darbe girişimine karıştığı şüphesi bulunan personeli, idari soruşturma kapsamında mülakata aldı. Girişime karıştığı tespit edilen askerler, adli işlem için Gölbaşı Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. İşlemlerin ardından zanlılar, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verdi. Gözaltındaki personelden şimdiye kadar 90'ı tutuklandı.

Bazı askerlerin ifadelerinde 'etkin pişmanlık' hükümlerinden yararlanmak istedikleri öğrenildi. Komisyonun çalışmaları sürüyor

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'ü emniyet mensubu, 96'sı asker, 5'i sivil olmak üzere toplam 104 şüpheli tutuklandı, 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 12 şüphelinin de emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: Birgun.net