CEREN ERCİH

Eğitim- Sen , Türkiye Sakatlar Derneği, Engelli Hakları Forumu, Şişli İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği, İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Engelli Aileleri Eğitim ve Dayanışma Derneği geçtiğimiz gün Büyükçekmece Özel Eğitim ve Meslek Okulu’nda yaşananlara İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tepki gösterdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada “En fazla özen gösterilmesi gereken gruplardır. Oysa son iki yıldır tanık olduğumuz olaylar hiç böyle gelişmedi bir an önce bu olaylardan vazgeçilmesi taraftarıyız. Dernekte Yönetim Kurulu’nda yardımcımın çocuğu epilepsi hastası ve bu okula gidiyor ancak çocuk okulda geçirmesi gereken zamanı annesinin yanında, dernekte geçiriyor. Çünkü Okmeydanı’ndan Tepe kente gitmek iki buçuk saat. Günde 5 saatini yolda geçtiği için ve hastaneye bir saat uzaklıkta. Bu çocuk zamanının bir çoğunu dernekte geçti birde sınavlara soktular, not verdiler. Bu okulla ilgili iki yıldır mücadele vermeye devam ediyoruz. Bize söylenen Bakırköy’de bir yer var oraya bir okul yapılacak. Bunun dışında da bir bilgi verilmiyor. İşaret dili tercümanımız bu okulda çok ilginç manzaralarla karşılaştı. Bizim arkamızda Milli Eğitim var bize kimse karışamaz deniyor. Şu anda görevden alınmamalarının sebebi de budur. Şimdi yukarıdakilerini inip buna cevap vermesini bekliyorum” şeklindeki ifadelere yer verildi.

BÜYÜKÇEKMECE ÖZEL EĞİTİM ve MESLEK OKULU’NDA NELER OLMUŞTU?

İstanbul Avrupa yakasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tek işitme engelliler okulu olan Engelliler Meslek Lisesi 2014 yılının Eylül ayında Fatih ilçesinden Büyükçekmece’ye taşınmıştı. Engelli çocukların ailelerinin itirazlarına rağmen sürgün niteliğinde olan bu karar değiştirilmemiş ve engelli çocukların eğitim hakları pratikte kullanılamaz bir hale gelmişti.

Okul ile ilgili başka bir iddia da ise, iki müdür yardımcısının 11. Sınıf öğrencisi S.Y.’yi dövdüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki bazı görevlilerin bu iki müdür yardımcısını korumaya çalıştığı şeklindeydi.

Büyükçekmece Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin açıklamasına göre, okulda eğitim ve öğretim faaliyetlerinde ciddi bir aksama olduğu ortaya çıktı. Çocuklar okulda ders yapılmadığını, hatta bazen sınıfa kilitlendiklerini, yaşananların okul yönetiminin bilgisi dahilinde olduğunu ifade ettiler.

Açıklamaların acil ve etkili şekilde çözülmesi yönünde yetkilileri göreve davet eden kalabalık, basın açıklamasından sonra dağıldı.

Kaynak: Birgun.net