Tarihin en büyük sızıntısı Panama Belgeleri’nde oyuncu Emma Watson’ın adı da geçiyor.Diken'in Independent gazetesine dayandırdığı haberine göre; Falling Leaves isimli bir şirkette ortaklığı bulunan Watson’ın sözcüsü, oyuncunun offshore şirketinin bulunduğunu doğruladı ancak buradan herhangi bir kâr ya da vergi avantajı elde etmediğini savundu.

Watson’ın gizlilik gerekçesiyle offshore şirketinin bulunduğunu kaydeden sözcü, “Yüksek profilli birçok kişi gibi Emma’nın da offshore şirketi var ama bunun yegane amacı kendi anonimliğini ve güvenliğini sağlamak” diye konuştu.

Bir şirket ya da şahsın Panama Belgeleri’nde adının geçmesi ille de yasa dışı bir iş çevirdiği anlamına gelmiyor. Offshore işlem yapmanın meşru nedenleri de söz konusu.

NE OLMUŞTU?
Panama Belgeleri’yle, zengin ve muktedirlerin servetlerini gizlemek için çevirdiği dolaplar ortalığa saçılmıştı. Dünyanın önde gelen off-shore hizmetleri firması Mossack Fonseca’ya ait 11 milyondan fazla belgenin ‘sızdırıldığı’ skandalda adı geçen 140 şirketin, bir siyasetçi ya da kamu görevlisinin doğrudan ya da aileleri yakınlarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıkmıştı.

Müşteriler arasında eski ya da halen görevi başında 72 devlet başkanı ya da başbakan da bulunuyor.

Belgeleri sızdıran ve John Doe mahlasını kullanan kişi ise sessizliğini geçtiğimiz hafta bozmuştu. Kaynağın belgeleri de ilettiği Süddeutsche Zeitung gazetesinde yayınlanan açıklamasında Doe, amacının dünya genelinde gittikçe artan gelir eşitsizliğiyle mücadele etmek olduğunu söylemişti.

Kaynak: Birgun.net