Dersim’in Ovacık’ın ilçesindeki tek ilkokul olan Gözeler İlkokulu’nda görevli tüm öğretmen, idareci ve memurlar görevden alındı.

25 öğretmen ve 9 memurun işten atıldığı ilçede, protesto yürüyüşü yapıldı.

imc'nin haberine göre, Eğitim-Sen’in çağrısıyla Doğa Turistik Otel önünde toplanan öğretmenler belediye önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Bir araya gelen öğrenci, öğretmen, veli ve ilçe halkı “Baskı ve şiddet politikalarınız karşısında diz çökmedik, çökmeyeceğiz” pankartı açarak ilçe merkezine kadar yürüyüş düzenledi.

İlçe merkezinde açıklama yapan Eğitim-Sen Ovacık Temsilcisi Turhan Bilge, açığa almaların açık bir ‘yargısız infaz’ olduğunu ve hukuki bir dayanağı bulunmadığını ifade etti.

Bir hafta sonra eğitimin başlayacağını anımsatan Bilge, öğretmensiz kalan okulda nasıl eğitim ve öğretim yapılacağını sordu.

Bilge, “Bu haksız ve hukuksuz olarak yapılan görevden almalar öğrencileri velileri ve görevden uzaklaştırılan öğretmen ve memurları mağdur etmektedir. Öğrenciler öğretmenlerine kavuşmalı. Eğitim ve öğretim sağlıklı başlamalıdır. Bir an önce yapılan hukuksuzluktan vazgeçilerek görevden alınan bütün arkadaşlarımız göreve iade edilmelidir” dedi.

Kaynak: Birgun.net