MÜZED Uluslararası İpek Yolu Müzik Konferansı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde başladı. Düzenlenen etkinliğin açılışına otistik çocukların çaldığı parçalar damga vurdu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mavi Salonda 6-8 Mayıs tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen MÜZED Uluslararası İpek Yolu Müzik Konferansı açılışında ilk olarak Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Alpagut açılış konuşmasını yaptı. Alpagut, "Bu yolculuğa 2014 yılında Marmara Üniversitesinde 1’nci İpek Yolu konferansını yaparak başladık. O kadar değerli bir etkinlik başlatmışız ki bugün gördüğümüz seviyeye ulaşmış bulunuyoruz" dedi.

Büyük alkış aldılar
Açılış konuşamalarının ardından Antalya Otistik Çocuklar Vurmalı Çalgılar Orkestrası sahne aldı. Orkestran’ın şefliğini 1987 yılında Seyyal Taner ile Eurovison’a katılan ve Sertap Erener, Sezen Aksu Aşkın Nur Yengi ve Zerrin Özer gibi bir çok tanınmış insanla beraber çalan Ferudun Mete yaptı. Otistik çocuklar çaldıkları parçalarla katılımcılardan büyük alkış aldı. Çocuklar yetenekleriyle katılımcıları kendilerine hayran bıraktı.

Kaynak: Birgun.net