Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı’nın yanısıra vakfa ait Orhangazi Üniversitesi ve iki öğrenci yurduna da Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla kayyum atandığı bildirilmişti.

Diken'de yer alan habere göre; Üniversitenin yazılı açıklamasında ise şöyle dendi: “03.06.2016 tarihinde yazılı ve görsel medyanın internet sitelerinde yayınlanan haberde, Bursa Orhangazi Üniversitesi’ne kayyım atandığı iddia edilmiştir. Yayınlanan bu haber gerçek olmayıp, kamuoyunu yönlendirmeye yöneliktir. Üniversitemize herhangi bir kayyım atanması söz konusu değildir. Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2016/331 esas sayılı dosyasından verilen, 03.06.2016 tarihli ara kararla Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfına tedbiren ve geçici bir süre kayyım atanmıştır. Yayınlanan art niyetli bu tür haberlerle ilgili üniversitemiz her türlü hukuki ve cezai talep ve dava haklarını saklı tutmaktadır.”

’nın haberinde atamanın Bursa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapıldığı belirtilmişti. Kararın Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevlileri ve kayyumlar tarafından vakıf yöneticilerine tebliğ edildiği, görevlendirilen kayyumlar vakıf yönetimini devraldığı kaydedilmişti.

Bursa valiliği de, “İlimizde bulunan Uludağ Kültür Eğitim Vakfı’na kayyum ataması yapıldı. Ekiplerimiz gerekli iş ve işlemler için Orhangazi Üniversitesi’nde görev aldılar”diye yazılı açıklama yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net