Karadeniz'de Giresun ve Gümüşhane'de karakollara dönük silahlı saldırılar üzerine bu iller ile Ordu'nın kırsalında özel harekat ve jandarma komando timleri operasyonlara başladı. Operasyonlara silahlarıyla köylülerin de katılması dikkat çekti. Buna ilişkin konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Biz daha çok vatandaşımıza güveniyoruz. Ters veya yanlış bir şey olduğunda bizzat arıyorlar, derhal müdahil oluyorlar. Vatanına milletine bağlı, yasalara uygun davranan insanlar. Hatta bazen terörle mücadeleyi bizzat kendileri yapmak istiyorlar, bu yönde bile talepler var. Bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, PKK'nin Karadeniz'de başarılı olamayacağını söyleyerek, "Maksatları buradaki güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'ya takviye gitmesini engellemek. Ancak emellerine ulaşamayacaklar, bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" dedi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bölge halkının 'bizzat terörle mücadele yapmak' istediğini, bu yönde vatandaşlardan talepler geldiğini söyledi. Karadeniz'de bölge halkının teröre asla geçit vermeyeceğini, her türlü tedbirin alındığını öne süren Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu:

"Vatandaşımızın endişeye kapılmasına gerek yok. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteğiyle buradaki birkaç tane eşkıyanın üstesinden gelecek durumda. Ayrıca bölgemiz içinde bir tehdit gözükmüyor. Sürekli teyakkuz halindeyiz. Biz daha çok vatandaşımıza da güveniyoruz. Ters veya yanlış bir şey olduğunda bizzat arıyorlar, derhal müdahil oluyorlar. Bölge halkından asla teröre destek yok. Vatanına milletine bağlı, yasalara uygun davranan insanlar. Hatta bazen terörle mücadeleyi bizzat kendileri yapmak istiyorlar, bu yönde bile talepler var."

Balkanlıoğlu, "Giresun civarında maalesef birkaç eşkıya biraz rahatsızlık oluşturdu. Bundan maksat 'biz her yerdeyiz, buradaki güvenlik güçleri Doğu'ya ve Güneydoğu'ya takviye gidemesin' bunu amaçlıyorlar. Ancak emellerine ulaşamayacaklar. Bölge halkı onları tükürüğüyle boğacak inşallah" diye konuştu.

Mayıs'ta Giresun'da 3 eylem

Gümüşhane ve Giresun'da Mayıs ayı içerisinde 3 ayrı eylem gerçekleştirildi. Gümüşhane Kürtün'de 1 Mayıs'taki saldırıda baraj işçisi Adil Bülbül yaşamını yitirdi. Giresun'da 6 Mayıs'ta Çaldağ Jandarma karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırıda Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan'ı yaşamını yitirdi. Yine Giresun'da 16 Mayıs'ta Güce ilçesinde jandarma karakoluna taciz ateşi açıldı.

Kaynak: Birgun.net