Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ‘bazı yurttaşların bulundukları mahalleden çıkmak istedikleri'ne dair talep üzerine operasyonlara bir süre ara verilerek 1'i yaralı 3 kadının aralarında bulunduğu 6 kişi güvenlik güçlerince tahliye edildi.

Sputnik'ten edinilen bilgiye göre, Sur'da operasyonların sürdüğü bölgede güvenlik güçlerine ‘bazı yurttaşların bulundukları yerden çıkmak istedikleri' yönünde istek geldi. Bunun üzerine 16.00-17.00 saatleri arasında operasyona ara veren güvenlik güçleri, 1'i yaralı 3 kadının aralarında bulunduğu 6 kişiyi güvenli şekilde tahliye etti.

Yaralı kadın, kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Tahliye edilen 5 kişi emniyete götürüldü.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

BODRUMDA MAHSUR KALAN D MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan D'nın bölgeden bildirdiğine göre, 80 gündür Sur'da haber takibi yapan ve Çarşamba'dan bu yaba bir bodrumda mahsur kalan D Muhabiri Mazlum Dolan gözaltına alındı.

D'nın haberinde ''Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan D Muhabiri Mazlum Dolan ile birlikte aynı evde kalan 4 kişi gözaltına alınarak Diyarbakır TEM Şube'ye götürüldü. Mazlum Dolan ile birlikte gözaltına alınan diğer yurttaşların isimleri şöyle: "Hüsamettin Ateş, Sinem Ateş. Fatma Ateş ve Fahrettin Ateş." denildi.

Kaynak: Birgun.net