İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komisyonu ve Lambda İstanbul Derneği, Onur Haftası nedeniyle düzenlemek istedikleri Onur Yürüyüşü’nü tehdit eden başta Alperen Ocakları olmak üzere 4 kurum hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca 26 Haziran’da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’nün Valilik tarafından güvenlik bahanesiyle yasaklanmasına itiraz etti.

Müslüman Anadolu Gençliği, Alperen Ocakları Vakfı, Tembihname, Özgür-Der, BBP gibi bazı grupların Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen Onur Haftası Komitesi ve Lambda İstanbul Derneği, ayrıca 26 Haziran Pazar günü 14. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü için valiliğin vermiş olduğu yasak kararının da yürütmesinin durdurulmasını istedi.

‘VALİLİĞİN GÖREVİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ KORUMAK’

Burada konuşan Deniz Gedizoğlu, “Taksim’de gerçekleşen 7. Trans Onur Yürüyüşü basın açıklamasının, polis tarafından gaz bombası, plastik mermi ve göz altılarla engellenmek istenmesinin LGBTİ’leri yıldırmayacağını, tam tersine bundan sonra seslerinin daha güçlü çıkacağını açıklıyoruz. 26 Haziran Pazar günü 14. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü için, Taksim’de bir basın açıklaması yapmak istiyor, valiliğin bir kez daha saldırı kararı vermek yerine, toplumu birleştirici, sağduyulu ve insan haklarına saygılı bir tutum alarak, barışçıl ve güven içinde açıklama yapmamızı sağlamasını istiyoruz” dedi. Gedizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl Onur Haftası’nda gelen tehdit dolu açıklamalara ve 7. Trans Onur Yürüyüşü öncesi nefret dolu grupların eylemlerine müdahale edilmedi. Valiliğin geçtiğimiz yılki ‘ramazan ve grupların hassasiyeti’ açıklaması göstermektedir ki; amaç güvenlik değil, LGBTİ’lerin sokağa çıkmasını önlemektir.”

Avukat Levent Pişkin de, Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehditler hakkında soruşturma başlatılmazken, Valiliğin de bu tehditleri bahane göstererek yürüyüşü yasaklamasını eleştirdi. Pişkin, “Karara karşı İdare Mahkemesinde yürütmenin durdurulması talebiyle acil istemli bir dava açacağız. Umuyoruz ki 26 Haziran’daki yürüyüşün güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için bir an önce yürütmeyi durdurma kararı çıkar” dedi.

Kaynak: Birgun.net