Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, Ankara’da bombalı araçla düzenlenen saldırıyı adeta Suriye’ye müdahale istekleri için bir fırsat olarak değerlendirdi.

‘BİZDE MAHFUZ'
Saldırı nedeniyle dün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada katliamı düzenleyen örgütün YPG olduğunu söyledi. Türkiye’nin şimdiye kadar hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmadığını belirten Başbakan, “Bu karşılığın en etkin şekilde nerede, nasıl olacağı konusunda da yapılacak çalışmalar bizde mahfuzdur. YPG, Suriye rejiminin bir piyonudur ve bu saldırıdan Suriye rejimi doğrudan sorumludur. Suriye rejimine yönelik her türlü tedbiri alma hakkı da bizde mahfuzdur” dedi.

‘DOST’LARA UYARI
Sözlerinin devamında YPG mevzilerini vurmayı sürdüreceklerini söyleyen Davutoğlu, ‘dost’ olarak tanımladığı ülkelere de şu ifadelerle selendi: “YPG’nin Azez’e doğru ilerlemesi için bombardıman yapan Rusya’yı da bir kez daha uyarıyorum. Aynı zamanda iyi niyetle de olsa DEAŞ’a karşı YPG’ye destek veren müttefik ülkelere de sesleniyorum. YPG bizim kalbimizde terör saldırısı düzenledi. Eğer bu saldırılar devam ederse, YPG kadar onlar da bu sorumluluğu paylaşmış olurlar. Türkiye’ye düşman bir örgütü doğrudan veya dolaylı destekleyenler de Türkiye için bu anlamda dost hüviyetini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar. Hiçbir NATO üyesi ülkenin, Türkiye’nin kalbinde bize saldırı yönelten bir terör örgütüyle ilişki kurmasını mazur görmeyiz. Umarız artık müttefiklerimiz de YPG’nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görürler.”

UMARIZ ANLARLAR!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Davutoğlu’nun ardından Genelkurmay Başkanlığı’nı ziyaret etti. Davutoğlu gibi PYD’nin saldırıdan sorumlu olduğunu söyleyen Erdoğan, PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini defalarca tekrarlayan ABD’ye ‘sitem’ etti: “Bu süreç, uluslararası camiada PYD ve YPG'nin PKK'yla bağlantısının ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostların bu işi anlamalarına vesile olacaktır.”
Belgelerle, bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırıldığını savunan Erdoğan, “Ama bizim söylediklerimiz ne yazık ki bize kaldı. Biz yine söylemeye devam edeceğiz. Sorumluluk mevkisinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar, inanıyorum ki milletler bizim bu haklı iddialarımızı, belgelerimizi kabul edecek ve tarih önünde de diğerlerini hesaba çekeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net