ZEYNEP YÜNCÜLER [email protected]

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı sırada adliyede darp edilerek ters kelepçe ile gözaltına alınan 2 gazeteci ve 3 avukat hakkında dava açıldı. Geçen yıl 31 Mart günü Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alındığı sırada adliyede darp edilerek, ters kelepçe ile gözaltına alınan gazeteci Ece Aydın ve foto muhabiri Baran Tuncel ile Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) avukatlar Güney Dağ, Görgün Danacı ve Sülayman Gökten hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında gazeteciler Aydın ve Tuncel ile avukatlar Dağ, Danacı ve Gökten hakkında “Görevi yaptırmamak için direnme’’, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma’’ suçlarından dava açıldı.

‘Direndikçe darp edildik’
Olay zamanı BirGün’de muhabirlik yapan Aydın, Çağlayan Adliyesi’nde Savcı Kiraz’ın kendisini rehin alan iki DHKC üyesiyle birlikte hayatını kaybettiği rehine operasyonu sırasında haber takibi yaparken 1 meslektaşı ve 3 avukat ile birlikte gözaltına alınmıştı.



Aydın, serbest bırakılmasının ardından BirGün’e, nasıl gözaltına alındığını şu ifadelerle yazmıştı: “Beni gazetecilerin “yaka paça” diye tabir ettiği biçimde sürükleyerek polis merkezinin içine fırlattılar. Zorla yere yatırdılar. O sırada telefonumun ve elimde olan kameramın derdindeydim; ama coktan ellerimi arkadan plastik kelepçeyle bağlamışlardı. İçeride kaç kişi olduğunu bilmiyordum. Direndikçe darp ediliyorduk. Baktım ki tepemdekiler benim 3 katım olacak şey değildi direnmek... Yere tam olarak yatmak zorunda kaldım çığlık çığlığa… Tepemdekiler de bacakları ve dirsekleriyle gövdemi bastırıp arkadan kelepçelediler... Sonrada karga tulumba yatarken diğerlenin yanına fırlattılar yerde sürükleyerek. Kafamın dolaba çarpmasını umursamadılar bile. Tepemizde bir amir küfürler savurarak kalaşnikofla öldürme tehdidinde bulunuyordu. Kendince de pozitif ayrımcılık yapmıştı. Benimle birlikte bir kadın arkadaşa iki kurşun diğer 4 erkek arkadaşa 3 kurşun…’’


Kaynak: Birgun.net