BİRGÜN / ANKARA

10 Ekim Ankara Katliamı sonrası DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin grev kararının ardından Eğitim-Sen adına bildiri okuyan öğretmen Fadime Kaplan Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanmaya başladı. Fatih Ünvermiş isimli velinin şikayeti üzerine hakkında adli ve idari soruşturma başlatılarak sürgün edilen Kaplan'ın, 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla çıktığı ilk duruşması Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Şikayetçi Ünvermiş duruşmaya katılmadığı için, dava 16 Mayıs’a ertelendi.

Duruşma öncesinde Eğitim-Sen adliye önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, KESK Yönetim Kurulu üyeleri, KESK Ankara Şubeleri yöneticileri, Eğitim Sen MYK üyeleri ve öğretmenler katıldı.

“Bakanlık tacize tecavüze kılını kıpırdatmıyor”

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, yaptığı açıklamada "Bu dava, Fadime Kaplan’ın yaşamını yitiren insanlara sahip çıkmasının davasıdır. Katliama tepki göstermek ne zamandan beri bu ülkede suç oluyor, sürgün nedeni oluyor? Milli Eğitim Bakanlığının buradaki tavrına bakmak gerekir. Okullarda bir sürü taciz, tecavüz, öldürme vakaları ortaya çıkıyor. Ancak Bakanlık bunlarla ilgili kılını dahi kıpırdatmıyor" dedi.

Kaplan’a destek için adliyede bulunan CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ise, "Burada olmamızın tek sebebi vardır, iktidar gibi düşünmemek. Siz tecavüzcülerinizi koruyun, bombacılarınızı koruyun biz karşınızda mücadele etmeye devam edeceğiz ve biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgun.net