BirGün’ün ortaya çıkardığı Karaman’daki tecavüz skandalının ardından MHP’nin çocuk istismarının önlenmesi için komisyon kurulması yönündeki önerisi AKP tarafından reddildi. Daha sonra ise kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyüyünce geri adam atan AKP, diğer partilerle önerge konusunda uzlaşmaya varıldığını açıkladı.

Skandal oylama
Meclis’teki önergeye HDP ve CHP teklife destek verirken, komisyonda az sayıda AKP’li reddettiği halde ve sayısal olarak geçmesine rağmen komisyon başkanı TBMM Başkanvekili AKP’li Ahmet Aydın, ilk oylamada ‘Kabul edilmemiştir’ açıklamasında bulundu. Muhalefet itiraz edince Aydın oturuma ara verdi. Aradan sonra yapılan konuşmaların ardından Aydın oylamayı tekrar etti ve AKP oylarıyla komisyon kurulması yine kabul edilmedi. Muhalefet milletvekilleri kararı protesto etti.
CHP PM üyesi Sera Kadıgil skandal oylamayı Twitter’dan “Şu an mecliste kavga var! Çocuk istismarının önlenmesi amacı ile komisyon kurulması talebimiz AKP oyları ile reddedilmeye çalışılıyor!’’ sözleriyle duyurdu.

Tepkiler büyüyünce...
Akşam saatlerinde ise AKP, diğer partilerle önerge konusunda uzlaşmaya varıldığını açıkladı. AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Bunu ortak önerge haline getireceğiz ve yarın Meclis’te konuşacağız” dedi. AKP’lilerin komisyon kurulması önerisine razı olduğu, fakat Ensar Vakfı’nın adının yer almamasını istedikleri iddia edildi.

Ensar’dan davaya müdahillik talebi
45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Muhammer B.’nin kurs verdiği evlerden ikisinin sahibi Ensar Vakfı davaya müdahil olmak istedi. Vakıf, iddianamede sanığın bazı suçları Ensar Vakfı Karaman Şubesi öğrenci misafirhanesinde işlediği yönündeki ifadelerin ‘kamuoyu nezdinde zarar görmelerine neden olduğunu’ savundu.

Eşzamanlı suç duyurusu
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sariküse ile partililer, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği’nin yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. CHP Gençlik Kolları da bugün tüm kentlerde eş zamanlı suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Açıklamada, ‘’Perşembe günü (bugün) Karaman’daki çocuk istismarı ile ilgili tüm illerde eş zamanlı suç duyurusunda bulunulacaktır’’ denildi.


Alt komisyon kurulsun
Karaman’daki tecavüz skandalı TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na taşındı. Komisyonun CHP’li üyesi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, verdiği önergeyle iddiaların araştırılması için bir alt komisyon kurulmasını istedi. CHP Milletvekili Sibel Özdemir ise, çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sordu.

***

Yandaştan Ensar savunması: Pedofili eskiden de vardı
Tecavüz skandalına adı karışan Ensar Vakfı’na bir destek de yandaş Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak’tan geldi. Albayrak dünkü köşesinde, Ensar Vakfı’nı savunarak, “Pedofili AK Parti’yle, Ensar Vakfı’yla ya da dindarlarla yaşıt ya da sadece Türkiye’de rastlanan bir suç değil; ama bazıları öyleymiş gibi yapıyorlar. Hatta neredeyse pedofiliyi hükümet devirmek, Cumhurbaşkanı karalamak için bir araca dönüştürdüler” ifadelerini kullandı.


Yandaşlar fire verdi: Ensar Vakfı bal gibi sorumlu
Habertürk yazarı yandaş Nihal Bengisu Karaca da Ensar vakfına ve Bakan Ramazanoğlu’na tepki gösterdi. Karaca “O ‘gönüllü’ sapığın evlere girmesine imkan tanıyan vakıf da bal gibi sorumludur” ifadelerini kullandı. Bakan Ramazanoğlu’nun, açıklamalarını da eleştiren Karaca, “Aile Bakanı’nın açıklamasını da, Ensar Vakfı kollayıcılığı yapanları da yadırgıyorum. Vakfı kapatmayın tamam da bu korumacılık ne?” dedi.


Bilal Erdoğan hep destekçisiydi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 27 Mart 2015 tarihinde Ensar Vakfı’nın Bahçelievler şubesinin açılışında yaptığı konuşmada “Eşimden sonra en çok görüştüğüm kişi Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’dur” dediği ortaya çıktı.

Kaynak: Birgun.net