Meclisteki kavgaları sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınlarla duyuran CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bu kez Düzce Atatürk Devlet Hastenesi’ni görüntüledi.

1. AÇILIŞ 30 KASIM 2005

Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre Düzce’de bulunan dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Düzce’ye doğalgaz verilmesi sebebiyle bir dizi açılışı da gerçekleştirdi. Beraberinde dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve il protokolü ile birlikte hastaneye gelen Erdoğan, “hayırlı olsun” dilekleri ile 150 yatak kapasiteli Atatürk Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptı.

Dönemin Başbakanı Erdoğan gelmeden önce hastane önünde biriken vatandaşların bir takım sorunlarını içeren pankartlar korumalar tarafından toplandı. Erdoğan aynı açılış töreninden önce, orada toplanan çocuklara hediye getirmedi diye korumalarını da azarlamıştı.

2. AÇILIŞ 15 NİSAN 2016

Tarih 15 Nisan 2016. Aynı hastane bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. AKP İl Başkanlığı'nın daveti üzerine Düzce'ye gelen Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte hastanenin açılışını yaptı.

BİNA AYNI, YATAK KAPASİTESİ FARKLI

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında törenle açtığı hastanenin 150 yatak kapasiteli olduğu açıklanmıştı. Aynı hastanenin ikinci kez açılışı da geçtiğimiz ay Başbakan Davutoğlu tarafından gerçekleştirilmişti. Açılış konuşmasında Davutoğlu, hastanenin 300 yatak kapasiteli olduğunu belirtmişti.

CHP’Lİ TANAL CANLI YAYIN YAPTI

İki kez açılışı yapılan hastanenin son halini CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile gösterdi. Tanal’ın yayınlandığı videoda, resmi olarak 2 kez açılan hastanenin halen inşaat halinde olduğu görülüyor.

#Periscope'ta CANLI: Açılışı yapılan Düzce Atatürk Devlet Hastahanesı https://t.co/1m93vX9KiW

— Mahmut Tanal (@MTanal) May 16, 2016Kaynak: Birgun.net