AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Terör örgütü terör örgütüdür. Bir terör örgütünün daha yakın tehlike arz eden başka bir terör örgütüyle mücadelesi söz konusuysa batılı ülkeler açısından, buna göre onu meşru kabul ediyorlarsa bu, geçmişte yaptıkları hataların tekrarıdır" şeklinde konuştu.

"ULUSAL GÜVENLİĞİMİZ KIYMETLİDİR"

Çelik, "Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar kıymetliyse bizim ülkemizin ulusal güvenliği onlardan çok daha kıymetlidir. Ulusal güvenliğimiz konusunda aldığımız bir tedbirin, meşru bir tedbirin, meşru müdafaa anlamında bir tedbirin hiçbir şekilde bunlar tarafından eleştirilmesine doğru gözle bakmayız" ifadelerini kullandı.

CERATTEPE: Başbakanımız ayrıntılı toplantılar yaptı. Mesele çevre hassasiyeti ise bu konuda çok hassasız. Vatandaşlarımızın son derece sağlıklı bir ortamda yaşaması, çağdaş standartlarda bir ekosistem olması için önem veriyoruz. Biz tek taraflı karar alan bir parti değiliz. Vatandaşın hükümetle konuşması için arada perde yoktur. Burada da esas olan çevre hassasiyeti ile ilgili bir şey varsa Başbakanımız heyetleri kabul etti. Ama illegel grupların çevre hassasiyetini çalmasına izin vermeyiz.

'TAZİYE' ZİYARETİ: Teröristin cenazesine giden bir vekilin TBMM'de yeri yoktur. TBMM, bir katilin taziyesine giden kişiler tarafından kirletilmeyecek kadar yüce bir makamdır. Katil ile yan yana duran, bu vatandaşların ölümünü kutlayan kişinin TBMM üyesi vasfını taşıması düşünelemez.

GÜL'ÜN 'KURUCULAR LİSTESİ'NDEN ÇIKARILDIĞI İDDİASI: Oradaki liste AK Parti kurulurken İçişleri Bakanlığı'na verilen kurucular kurulu listesi. Sayın Cumhurbaşkanımız o listede yoktu. İnternet sitesi güncellenirken bazı listelerde karışıklıklar olduğunu gördüler. Resmi belgeler neyse o belgelere göre düzenleniyor. Sayın 11. Cumhurbaşkanımız en önemli siyasi dinamiklerden biridir. AK Partililiği tartışılmaz. AK Parti'deki gücü bu tartışmalara indirgenemez.

Kaynak: Birgun.net