Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri "Katliamlar, saldırılar, ölenler değişiyor. 'Yetkililer' koltuklarında oturuyor” diyerek yaşanan tüm katliamlara karşın sorumluluğunun gereğini yerine getirmeyen AKP Hükümeti’ni protesto etti.

BU KADAR YÜZSÜZÜ GÖRÜLMEDİ!
Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyen Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını yapan Mevlüt Çakmak, “Ankara’da gerçekleşen saldırıyı ve katliamı şiddetle protesto ediyor kınıyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

AKP’nin savaş ve mezhepçiliğe dayalı dış politikaları ve iktidar hesapları nedeniyle ülkenin kan gölüne döndüğünü belirten Çakmak, “Suruç, Diyarbakır, Adana, 10 Ekim ve 17 Şubat Ankara bombalamaları ve katliamları adeta birbirini takip eden, birbirini besleyen, aynı amaca hizmet eden nitelikte saldırılardır. Her ne hikmetse hepsi hakkında hızla gizlilik kararları alındı, basına haber yasağı kondu ve tıpkı saldırılar gibi dosyaları da karanlıkta bırakıldı” diye konuştu.

Çakmak, “Yüzlerce insanımızı kaybettik, hala bir tek Bakan, bir tek yetkili istifa etmedi. Hükümet hala bir güvenlik zafiyeti olmadığını iddia edebiliyor! Cumhuriyet tarihi bu kadar yüzsüz, bu kadar pervasız bir Hükümet görmedi” dedi.

Kaynak: Birgun.net