Gökay Başcan/Mersin

10 Mayıs Salı günü Ankara Konur sokakta, Ceren Baran’ın polis olan eski sevgilisi Batuhan H. tarafından öldürülmesini Mersin’de protesto edildi. Forum havuz başında bir araya gelen Nar Kadın Dayanışma Ağı “Ceren Baran İçin, Yaşamak İçin İsyan!” pankartı açarak yürüdü. “Kadın cinayetleri politiktir!” , “Öldüren sevgi istemiyoruz” sloganları atan Mersin Nar Kadın Dayanışma Ağı adına basın açıklaması yapan Ezgi Evrin “Katliamların, bombaların, devlet terörünün baştan ayağa kana buladığı ülkemizde, kadın olarak bir de erkek katillerin tehdidi altındayız” dedi. “Öldüren sevgi istemiyoruz” diyen Evrin, “Evlilik teklifini reddeden, boşanmak isteyen, şiddete karşı çıkan, kendi hayatına sahip çıkan kadınların öldürüldüğü; katillerinse hep iyi hallerinin görüldüğü sözde adalet sistemine karşı çıkıyoruz” sözlerini kaydetti.



Mücadeleye devam edeceğiz
Evrin, “Hayatımızın bir parçası haline getirilmeye çalışılan bu baskı, korku ve şiddete karşı, bir kez daha hep birlikte sesimizi yükseltiyoruz. Artık yeter diyoruz” dedi.
Kadın katillerinin maskelerle, sopalarla, pompalı tüfeklerle, bıçaklarla aramızda dolaştığını ifade eden Evrin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm bunlara son verecek yasa önerisi ise, meclisin tozlu raflarında… Bu cinayetleri sadece izlemekle yetinmeyip bir de üstünü örtmek için her türlü çabayı sarf edenler; kadına sus diyenler, itaat et diyenler de katiller kadar suçludur. Onlar katillere indirimler vererek arka çıktıkça biz daha çok birlik olacağız.

Erkek egemen yasalara, siyasilere, toplumsal baskılara karşı daha güçlü bir şekilde karşı koymak için Nar Kadın Dayanışması olarak tüm kadınlara çağrımızdır: Yaşam hakkımız için hep birlikte direneceğiz. Öldürülen, şiddet gören kadın kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Daha çok bir araya gelecek, sesimizi daha yükseltecek ve şiddet gören, yaşamını yitiren tüm kadınlar adına mücadeleye devam edeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net