Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun haftalık olarak yaptığı olağan görüşmeler, iki isim arasındaki gerilimin ‘Pelikan dosyası’ adlı metinle ayyuka çıkması ardından bir gün geriye çekilerek düne alındı. İki isim arasındaki görüşme 18:00 olarak planlandı, ancak gecikmeli olarak başladı. Davutoğlu bu sırada Çankaya Köşkü’ndeydi. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan da muhtarlar toplantısına geç katılmış, bazı görüşmeleri nedeniyle geciktiğini söylemişti.

İstifa söylentisi

Normal koşullarda Perşembe günü yapılması gereken, ancak dün gerçekleşen görüşme öncesinde kulislerde, düşük de olsa Davutoğlu’nun istifasını Erdoğan’a sunma ihtimalinin olduğu konuşuluyordu.

Erdoğan ve Davutoğlu arasında Beştepe’de 18:43’te başlayan görüşme 20:20’de sona erdi. Buluşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları, olağan görüşmenin sona erdiğini belirterek açıklama yapılmayacağını ifade etti. Görüşmeden sonra Başbakanlık Resmi Konutu’na dönen Davutoğlu ise bugün MYK’nın ardından saat 11:00’de basın toplantısı yapacağını duyurdu. Öte yandan AKP kulislerinde olağanüstü kongre söylentileri dolaşmaya başladı.

Kaynak: Birgun.net