SERBAY MANSUROĞLU [email protected]

İstanbul Koşuyolu'nda bulunan Cenap Şahabettin İlkokulu'nun kapalı spor salonu buz pisti oldu. Daha önce spor yapmak amacıyla salonu ücretsiz olarak kullanan öğrenciler, artık ücret ödeyerek salonu kullanabiliyor.

Cenap Şahabettin İlkokulu Müdürü Önder Evcüman, iki yıl önce göreve geldiğinde okulda bir takım değişiklikler için kararlar aldı. Bunlardan biri de okulda öğrencilerin özellikle kış aylarında ücretsiz olarak kullandığı spor salonu oldu. Kısa sürede 'yatırımcı' bulunarak okulda inşaat çalışmaları başladı ve kapalı spor salonu buz pistine dönüştürüldü.

Ancak daha önce bütün öğrencilerin salonu ücretsiz kullanması mümkünken okul müdürü Önder Evcüman'ın yeni uygulamasıyla salon taşeron işletmeye devredildi. Daha çok para kazansın diye de buz pisti dışardan gelen öğrencilerin kullanımına da açıldı.
Taşeron işletme okuldan kira karşılığında aldığı buz pistini okulun öğrencilerine aylık 180 liraya, dışarıdan katılan öğrenciler için 200 liraya kullandırmaya başladı.

'Eğitimci mi işletmeci mi?'
Okulda çocuğu bulunan veli Mustafa Durna, "Çocukların yaralanamadığı bir buz pistinden söz ediyoruz. Kurayla belirlenip kaymak için parasını ödeyebilen çocukların da başında bir öğretmenleri yok. Eğitimciye işletmeci mantığıyla yaklaşmak yakışmaz. Okulun doğru dürüst kütüphanesi bile yok. Eğitimcinin sermaye gelirinden önce toplumsal faydayı düşünmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Müdür: Mutluyuz
Okul müdürü Önder Evcüman, skandal projeyi şu sözlerle savundu: “Bu yıl Türkiye’de ilk defa bir devlet okulunda buz pateni pisti yapıldı. Başka okulların öğrencilerine de yararlanma imkânı sunduğumuz için mutluyuz. Maddi kaynağı bir müteşebbis sağladı, okul aile birliğinden bu alanı kiraladı. Böylece okula da gelir oluyor. Hafta sonu kursuna gelenlerden ücret alınıyor.”

4 bin lira istemişti
Müdür Evcüman kayıt döneminde öğrencileri okula kaydettirmek için ‘bağış’ adı altında velilerden 4 bin lira bağış yapmalarını istemişti.

Kaynak: Birgun.net