SERBAY MANSUROĞLU [email protected]

İstanbul Orhangazi Çok Programlı Lisesi’nde Alevi oldukları gerekçesiyle örgüt üyesi oldukları öne sürülen öğrenciler İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne şikâyet edildi.

İstanbul Maltepe’de bulunan Orhangazi Çok Programlı Lisesi’nde okul idaresi okulda eğitim alan Alevi öğrencileri Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne şikâyet ettiği öne sürüldü.

Şikâyet edilen öğrencilerden lise öğrencisi C. Demir’in babası Şahin Demir şikâyet kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arandı. Veli Şahin Demir’e oğlu hakkında örgüt üyeliği suçlaması bulunduğu ifade edildi.

Baba yaşadıklarını anlattı
BirGün’e konuşan Şahin Demir, “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arandım. Telefondaki ses oğlumla ilgili örgüt üyeliğinden suç duyurusu olduğunu belirtti. Çocucuğumu yakından takip edip etmediğim, nerelere gidip geldiği vs. soruldu. Ben de CHP’li bir aile olduğumuzu, çocuğumun CHP’de aktif çalışan biri olduğunu yani gayet iyi bir baba-oğul ilişkisi içinde olduğumuzu anlattım. Karşıdaki ses ikna olmayınca beni ifade vermek için Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağırdı. Ben gelemeyeceğimi ifade ettim. Maltepe’de bulunan Esenkent karakolunda ifade vermek için anlaştık” dedi. Milletvekilleri eşliğinde bir heyetle ifadeye hazırlandıklarını belirten Şahin Demir daha sonra Emniyet’ten gelen bir telefon üzerine ifade alınmasından vazgeçildiğini belirtti. Veli Şahin Demir, “Alevi oldukları tespit edilen öğrencilerle ilgili şikâyet söz konusu. Okul yönetiminin çocuklarımız üzerinde bu şekilde baskı kurmaya hakkı yok” dedi.

Genelge yol açtı
Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan ise kısa süre önce Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile ‘örgüt üyesi’ şüphesi ile birçok insanın şikâyet edilmeye başlandığını belirtti. Aydoğan son örneklerinden birinin Maltepe’de yaşandığını ifade etti.

Kaynak: Birgun.net