Uyuşturucu kullanımının arttığı Okmeydanı'nda demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve Alevi dernekleri yürüyüş çağrısı yaptı.

"Her köşe başında uyuşturucu satıldığını görüyoruz" Okmeydanlılar, "bazı sokakların uyuşturucu tekelleri arasında 30 bin TL'ye satıldığını biliyoruz" bilgisini verdi.

Yürüyüş çağrıcıları uyuşturucu tacirlerinin ilk hedefinin gençler olduğunun altını çizerek "Çünkü Okmeydanı dünden bugüne hiçbir baskıya boyun eğmedi, iktidarların arka bahçesi olmadı, emekçiden, ezilenden yana kimliğini her zaman korudu. Bu tür yerleşim alanları, mahalleler iktidarların işini zorlaştıran alanlar olduğundan, iktidarların icraatlarından biri de daima bu tür yerleşim alanlarını uyuşturucu ve silahlı çeteler yoluyla yozlaştırmak olmuştur. Nitekim polis desteğiyle gerçekleşen uyuşturucu trafiği bu icraatların en can alıcı örneğidir" ifadelerini kullandı.

1 EKİM CUMARTESİ YÜRÜYECEKLER

Okmeydanlılar, 1 Ekim Cumartesi günü kitlesel bir halk yürüyüşü için çağrı yaptı. Okmeydanı Cemevi (HBVAKV), Hubyar Sultan Alevi Derneği, Munzur Çevre Derneği, ÖDP Beyoğlu İlçe Örgütü, Halkevi Okmeydanı Şubesi, HTKP Okmeydanı Temsilciliği, SODAP Okmeydanı Temsilciliği, KÖZ, DHF Okmeydanı Temsilciliği, HDP Şişli İlçe Örgütü, Yolağzı Spor Kulübü tarafından çağrısı yapılan yürüyüş Mahmuş Şevket Paşa Mh. Sağlık Ocağı önünde saat 18.00'da başlayacak.

Kaynak: Birgun.net