Murat Bardakçı'nın Zaman gazetesinin sadeleştirdiği Elmalı'nın Kuran tefsirinde tahrifat yaptığını açıklamasının ardından Elmalı'nın torunu olan Okan Bayülgen'e yaptığı çağrıya, Bayülgen'den yanıt geldi. Bayülgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yasal mirasçıları ile ilgili bir süreçtir. Onların tasarrufudur. Bir girişimde bulunacaklardır herhalde" yazdı.

Hürriyet'in haberine öre tarihçi Murat Bardakçı, dün Habertürk'teki köşiesinde, bir dönem Elmalılı Hamdi Yazır'ın Kur'an-ı Kerim mealini dağıtan Zaman gazetesinin, ayetleri tahrif ettiğini açıkladı.

Bardakçı'ya göre tahrif, Kur’an’ın 16. Suresi olan Nahl’in 43. âyetinde yapıldı. Âyet,Diyanet Vakfı’nın yayınladığı meâlde “Senden önce de kendilerine vahyettiğimiz kişilerden başkasını peygamber olarak göndermedik. Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun” diye veriliyor... Elmalılı’nın “sadeleştirilmiş” metninde ise, karşımıza birdenbire “Tevrat ve İncil âlimleri” çıkıyor.

Bardakçı olayı aktardıktan sonra Elmalılı Hamdi Efendi’nin torunlarından olan Okan Bayülgen’in dedelerinin eserinin bu hâle getirilmesini öğrendiklerinde ne düşünecekleri ve ne yapacaklarını merak ettiğini belirtti.

Bu çağrıya Okan Bayülgen'den yanıt geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Bayülgen, "Yasal mirasçıları ile ilgili bir süreçtir. Onların tasarrufudur. Bir girişimde bulunacaklardır herhalde" dedi.

Kaynak: Birgun.net