CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Özel İstihdam Bürolarına (ÖİB) işçi kiralama yetkisi veren yasa tasarısına karşı Türk-İş’in başlattığı imza kampanyasına destek verdi, bu ÖİB’lerin kadınları eve hapsedeceğini ifade etti.

Eskişehir’de açılan imza standını ziyaret eden Usluer, “Geçici ve esnek çalışma getirecek Özel İstihdam Bürolarının, yeni bir istihdam alanı yaratamamakla beraber kadınlara istihdam sağlayamayacağı, aksine kadınları tamamen eve hapsedeceği, kadınların ellerindeki işleri de alacağı aleni bir şekilde görülmektedir. Bu nedenle ÖİB’lerin kadınlara istihdam sağlayacağı bahanesi sadece lafta kalacaktır.” dedi.

KADIN İSTİHDAMI DÜŞECEK
Emekçiler için birçok sakıncası olan bu tasarının yasalaşmaması için sokaklarda ve TBMM’de mücadele edeceklerini belirten Usluer, tasarının yasalaşması halinde kadrolu istihdamın önemli oranda azalacağını, part time ve geçici işler ile evden çalışmanın yaygınlaşacağını vurguladı. ÖİB’lerin kadınlar üzerinden meşrulaştırılmak istendiğini belirten Usluer, “Türkiye’de 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus için erkeklerde yüzde 65,2, kadınlarda ise yüzde 27,1’lik bir istihdam oranı vardır. Özetle hâlihazırda, kadınların hem sosyal hakları erkeklere nazaran çok daha az, hem de işgücüne katılma oranları çok düşüktür. İş ve aile yaşamının uyumlaştırılması bahanesiyle yapılan bu değişiklikle bu oran daha da düşecektir” diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net