Adana Emniyet Müdürlüğü, Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahalllesi Şehitlik Caddesi üzerinde bulunan CHP’li Seyhan Belediyesi’ne ait Meslek Edindirme Merkezi’ni (SEYMER) karakola çevirdi. SEYMER’in tabela ve kapılarını korsan bir şekilde söken polis, binanın etrafına ise görüntü ve ses alabilen kameralar yerleştirdi. Binanın karakola çevrilmesine tepki gösteren yurttaşlar ise polislerin binayı terk etmesini istedi.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş, evinin hemen yanında bulunan binanın polislerce karakola çevrilmesine, “Bina etrafına çok sayıda kamera yerleştirmişler. Bu kameralar 100 metreden görüntü ve ses alabiliyormuş. Birkaç kameranın açısı tamamen evimin içini gösteriyor. Özel hayatımızın gizliliği bile kalmadı. Bizler polisin o binayı terk etmesini istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Başka bir yurttaş ise, polisin sürekli mahallede devriye gezdiğini ifade ederek, karakola çevrilen binanın tam da mahallenin ortasında bulunduğunu vurguladı.

“Her an buraya bir saldırı bile olabilir” diyen yurttaş, şunları aktardı: “İnsanların kendilerine bir kalkan olarak kullanıyorlar. Korsanca gelip, burayı işgal ettiler. Bizler burada ne polis nede karakol istemiyoruz. Huzur istiyoruz. Huzurumuz kaçtı. Belediye bir an önce bu duruma el atmalıdır.”

Eğitim merkezine OHAL işgali

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Adana Valiliği’nin binanın polislerin kullanımı için belediyelerine talepte bulunduğunu ancak belediye başkanın bu talebi kabul etmediğini ifade etti. Boğa, “Seyhan Belediye Başkanımız Zeydan Karalar binanın arka bahçesinin bile kullanılacak olmasının SEYMER’e geliş gidişleri olumsuz etkileyeceğini Valiliğe iletti. Bir yılda 500 kişinin eğitim aldığı SEYMER binamızdaki eğitim şuan durmuş durumdadır. Belediyenin onaylamadığı ama OHAL kapsamı çerçevesinde eğitim alanımızın bu şekilde emniyet tarafından kullanılması aynı zamanda kamu yararına yapılan bir çalışmayı da olumsuz etkilemiştir” dedi.

D

Kaynak: Birgun.net