HABER MERKEZİ

BirGün gazetesi yazarlarından Oğuzhan Müftüoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Rize'de Ernesto Che Guevara'ya dair yaptığı açıklamalara cevap verdi. Müftüoğlu, Kahraman'ın "Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz" sözlerine ilişkin Redaksiyon Dergi'de yaptığı açıklamada, "İsmail Kahraman'ın sözleri siyasetin değil tıbbın konusu" dedi.

Oğuzhan Müftüoğlu'nun açıklaması şöyle:

"Siyasi bir olay değil bu, doktorluk... Özellikle de iyi bir nörolog veya psikiyatrist öneriyorum. 'Hocaefendi', 'din', 'Allah' diyenleri yaptıklarını görüyoruz...

Che'nin meclisi bombalamak, sokakta insanları kurşuna dizmek, darbecilik, üçkağıtçılık, hırsızlık gibi işleri olmadı. Herhalde aynaya bakıp depresyona giriyorlar. Che düşmanlığı öyle gidiyor. Solcular böyle şeylerle, bu tür insanların ortaya attığı zırvalarla uğraşmasınlar. Aklı başında insanların bunların söylediklerine itibar edeceğini düşünmüyorum.

Milletin bize itibar etmesini içine sürüklendiğimiz bu rezillikten nasıl kurtulabileceğimize dair aklı başında edeceğimiz laflar sağlar. Yoksa bunlara laf yetiştirmekle olmaz..."

Kaynak: Birgun.net