DEMET SARGIN / [email protected]

19 Nisan'da yaşadığı tacizi anlatmaması için öğretmenlerinden baskı görürken müdür odasının camından atlayan 14 yaşındaki Olcay T., yoğun bakımdan ameliyata alındı.

Olcay'ın çenesindeki kırığın nefes almasını engellediği ve bu nedenle nefes alabilmesi için boğazı delinmek üzere ameliyata alındığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

19 Nisan günü Muğla Milas’ta bulunan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nda tacize uğrayan 14 yaşındaki Olcay T. olay sırasında kendini savunmak için erkek öğrenciye tırnaklarını batırdı. Yaşanan olay üzerine okul yönetiminin kız öğrenciyi haksız bulması ve hakkında disiplin soruşturması başlatmak istemesine karşılık, 8. sınıf öğrencisi Olcay T., okul müdürünün camından ‘Size göstereceğim’ diyerek atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Olcay Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda bulunuyor ve hayati tehlikesi devam ediyor.

PSİKOLOJİK BASKI YAPTILAR

Olcay T’nin, intihar girişiminde bulunmasının hemen öncesinde okul yöneticilerinin odasında çağırılarak, kollarında çizikler olan öğrencinin velisi ve okul yöneticilerinin psikolojik baskısına maruz bırakıldığı öğrenildi. Odadaki konuşmanın ardından eve giden Olcak T.’yi annesi Emine Erdoğan ‘Kızım okuldan eve geldi ve onu görünce çok korktum. Gözleri şişmiş kızarmış ve çok korkmuştu’ ifadeleriyle anlattı.

Kızını o halde görünce paniğe kapılan anne Erdoğan sözlerini “Kızım, ‘Tacize uğradım haklıyken haksız yaptılar beni’ diyerek ağlıyordu. Olcay’ı da yanıma alıp koşarak okula gittim. Müdür bana ‘kızın da çocuğun kollarını çizmiş paramparça yapmış disiplin cezası alacak’ dedi. Olcay da bu sırada odada yanımızdaydı. Disiplin cezası alacağını öğrenince de 3. Katta bulunan odanın penceresinden ‘size göstereceğim’ diyerek aşağı atladı” diyerek sürdürdü.

Çarşamba günü TEOG sınavına girmesi gereken Olcay T. geçirdiği iç kanama sonucu dün Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alında. Kalçasında, kaburgalarında ve belinde çok sayıda kırık olduğu söylenen 14 yaşındaki öğrenci cerrahi yoğun bakımda tutuluyordu.

Kaynak: Birgun.net