DAMLA BEKLİN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘proje okul’ kapsamına alınan 155 okulda 8 yılını tamamlayan öğretmenlerin ‘norm fazlası’ gerekçesiyle zorla başka okullara sürgün edilmeine yönelik öğrencileri tepki devam ediyor. Zorla tayin edilen öğretmenlerini önceki gün gözyaşları içinde uğurlayan ve öğretmenlerine veda etmek için bir video klip yayınlayan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri BirGün’e konuştu.

‘Okula kimliğini öğretmenlerimiz kazandırda’
Öğretmenlerinin geri dönmesini istediklerini belirten liseli genç, “Okulumuz köklü bir okul olduğu için öğretmenlerimizin çoğunun 8 yılın üzerinde bir görev süresi var. Bu yüzden de öğretmenlerin büyük çoğunluğu zorla tayin ediliyor. Sorun şurada: Bu öğretmenler okullara kimliğini kazandıran ve okulları başarılı kılan öğretmenler. Öğretmenlerimizin gitmesiyle başarımız olumsuz etkilenecek. Bu yüzden öğretmenlerimizin gitmesini istemiyoruz. Öğretmenlerimizi geri istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mücadele buluşuyor

Şarkı ve alkışlarla uğurlama
Proje okul kapsamında İstanbul Erkek Lisesi (İEL) ve İzmir Bornova Lisesi (BAL) öğrencileri de, yıllardır eğitim aldıkları öğretmenlerini başka okullara gözyaşları ve alkışlarla uğurladı. ‘Karanlığa sırtını dönen’ İEL öğrencileri tayin edilen öğretmenlerini besteledikleri ‘Efsaneler unutulmaz’ şarkısı ve alkışlarla uğurladı. BAL öğrencileri de ‘norm fazlası sürgünü’ dayatmasıyla dün okuldan ayrılan 74 öğretmeni alkışlarla ve gözyaşlarıyla uğurladı.

Kaynak: Birgun.net