AKP’nin “Proje Okul” ilan ederek keyfi tayin ve görevlendirmelerde bulunduğu okullarda, öğrenci ve velilerin tepkisi büyüyor. İzmir Fen Lisesi ((İFL) ve Bornova Anadolu Lisesi (BAL) öğrencileri, öğretmenlerinin keyfi bir bir biçimde başka okullara tayin edilmesine karşı dün sabah eylem yaptı.

Oturma eylemi yaptılar
İzmir Fen Lisesi, öğretmenlerinin başka okullarda görevlendirilmesini ve AKP zihniyetine uygun öğretmenlerin okullarına atanmasına karşı, dün sabah öğrenciler oturma eylemi yaptı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler “İzmir Fen uyuma, öğretmenine sahip çık”, ‘’İzmir Fen dimdik ayakta”, “Dokunma dokunma, öğretmenime dokunma” sloganları atıldı.
‘Öğretmenime dokunma’ yazılı pankart açarak okul bahçesinde oturma eylemi yapan öğrenciler, okullarının proje okulu olmasını istemediklerini söyleyerek, “Bahsi geçen öğretmenler yüzlerce doktor, mühendis ve daha nicesini yetiştirip çökmüş eğitim sistemimize ışık tutmuşlardır. Okul kültürümüzün yok olmasına, başarılarımızın katledilmesine göz yummayacağız” dedi.

‘Bu uygulamadan vazgeçin’
Bornova Anadolu Lisesi (BAL) öğrencileri de dün sabah öğretmenlerinin keyfi bir şekilde başka okullarda görevlendirmesini protesto etti.

Lise bahçesindeki basın açıklamasına Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı Cevat Düzci, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ile öğrenci velileri de destek verdi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Düzci, “Bu uygulamadan vazgeçmenizi, öğretmenlerimize ve okulumuza dokunmamanızı istiyoruz. Hep birlikte okuluma ve öğretmenime dokunma diyoruz” ifadelerini kullandı. CHP Milletvekili Musa Çam da, “Bu kadar başarılı bir okulun öğretmenlerini gerekçe göstermeden başka okullara tayin etmek mümkün değil, siyasi iktidar belli bir grubu bu okullara yerleştirmek istemektedir” diye konuştu.

Öğrenciler okul bahçesinde “Yaşasın laik, bilimsel eğitim”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

Kaynak: Birgun.net