DENİZ SARI @Denizdirenn

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak imzası ile İlçe Milli Eğitim'e gönderilen yazıda 17/02/2016 tarihinde Ankara'da gerçekleşen ve 29 yurttaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırı gerekçe gösterilerek, "Önümüzdeki döneme ait benzer üzücü olayların yaşanmaması için tüm kurumların yürütmekte oldukları görevlerinde tedbir uygulamalarına özel bir önem vermeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

UYGULAMAYA KONDU
Maltepe'de bulunan Yılmaz Mızrak Ortaokulu'nda ise Okul Müdürü Necdet Çağrıcı, Kaymakam'ın gönderdiği 'Güvenlik tedbiri' yazısını uygulamaya geçirerek, okuldaki öğretmenlerin nöbetçi oldukları zamanda yapacakları görevlere eklemeler yaptı. Öğretmenlere polisin yapması gereken görevler yüklendi; cihazla üst araması, çanta ve poşetleri açtırma gibi yeni 'görevler' verildi.

'ÜST ARAMASI YAPILACAK'
Okul müdürünün 'Güvenlik tedbirleri' başlığı altında personele 03/03/2016 tarihinde gönderdiği resmi yazıda nöbetçi öğretmenlerin görevleri şu şekilde sıralandı:
>> Okul bahçesine girenlerin kimliklerini alacak
>> Okula giren kişilerin poşet ve çantaları açtırılacak
>>Cihazla üst araması yapılacak
>> Herhangi patlayıcı madde olma ihtimaline karşı şüpheli paket veya madde görülme durumunda ALO 155 hattına bilgi verilecek.

'ÖĞRETMENLERİN GÖREVİ DEĞİL'
İstanbul Eğitim Sen 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan konuya ilişkin, ''Öğretmenlerin, üst aramak, çanta poşet karıştırmak, cihazla üst kontrolü yapmak gibi görevleri yoktur, olamaz. Nöbetçi öğretmenler öğrenciler arasındaki çatışmaları ve sorunları eğitimci gözüyle çözmek için vardır. Onun dışında öğretmene başka bir görev yüklenemez. Kaldı ki bir güvenlik görevlisi muamelesi yapamazlar. Bu tamamen kaymakamlığın ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün işgüzarlığından ve iş bilmemezliğinden kaynaklanıyor. Öğretmenlerin oldukça fazla iş yükü mevcuttur. Böyle bir şey eğitimciler tarafından kabul edilemez'' diye konuştu.


Kaynak: Birgun.net