BURCU CANSU [email protected]

Artvin Cerattepe’de yapılmak istenen madenin protesto ettikleri, Yeşil Artvin Derneği’nin Artvin Kaymakamlığı önünde yapılan basın açıklamasına katıldıkları gerekçesi ile Eğitim Sen üyesi üç öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı.
BİRGÜN’e konuşan Artvin Eğitim Sen Şube Başkanı Köksal Gümüş, “Öğretmenlikte 23’üncü yılım. Son 6-7 ayda geçirdiğim soruşturmalar 22 yıla bedel. Siyasi iktidarın baskısı burada daha ağır hissediliyor. 22 yılda geçirmediğim idari soruşturmayı 6 ayda geçirdim. Bu soruşturmaların üçü Cerattepe’ye ilişkin. Bir soruşturma da 10 Ekim Katliamı sonrası okunan basın açıklamasından dolayı için” diye konuştu.

Haklarımız sayılmıyor
Gümüş, bundan önce Cerattepe’ye ilişkin açılan soruşturmaların birinden kınama cezası aldığını söyledi. 10 Ekim Katliamı sonrasında basın açıklaması yaptığı için açılan soruşturmada aylıktan kesme cezasına çarptırıldığını kaydeden Gümüş, “Bu idari soruşturmadan da ne çıkacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettiğim gerekçesi ile soruşturma açılması hukuki değil” diyen Gümüş şunları söyledi:

“657’ye tabi olduğum için bu kapsamda değerlendiriliyor. Fakat 657’nin disiplin hükümlerine bakacak olursak, basına beyanda bulunmak suçtur. Ama ben sendika yöneticisiyim. Etrafa gül dağıtacak değiliz. Kurumsal temsilciğimizin bizlere tanıdığı haklar var. Bu hakları yok sayıyorlar. Sendika tüzüğümüzde yer alıyor bu hükümler…”

Kaynak: Birgun.net