Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır, aynı zamanda mali müşavir olan, gündüzleri işyerinde çalışıp akşam okula giden öğrencisi Hayrettin Aytar'a derste, 'Lan oğlum', 'Lan muhasebeci sen bu işten anlamazsın' dedi. Hayrettin Aytar, geçen yıl 6 Kasım'da rektörlüğe şikayette bulundu. Rektörlük tarafından görevlendirilen müfettişin yaptığı inceleme sonunda Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır uyarıldı. Konuyla ilgili Hayrettin Aytar'a, AİBÜ Bolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök imzasıyla gönderilen 3 Şubat 2016 tarihli yazıda, şöyle denildi:

"Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır hakkında vermiş olduğunuz dilekçelerde iddia ettiğiniz hususlar rektörlük makamının tayin etmiş olduğu soruşturmacı tarafından incelenmiştir. İnceleme sonucunda adı geçen öğretim üyesine, öğrenci ilişkilerinde daha seviyeli, yine öğrencilerle iletişimde üslubunun daha dikkatli olması hususunda ikaz yapılmıştır."

'RENCİDE EDİCİ'

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Çakır'ın, sınıfta öğrencilerin arasında kendisini itibarsızlaştırmaya yönelik sözlerle hitap ettiğini ileri süren Hayrettin Aytar şöyle dedi:

"Beni rencide edici bu davranışları son derece rahatsız etti. Ben de akademisyen hakkında üniversite yönetimine şikayette bulundum. Kendisi hakkında üniversite yönetimi tarafından inceleme başlatıldı. İncemele tamamlandı ve akademisyenin ikaz edilmesine karar verildi. Bu şekilde bir ceza verilmiş olması beni memnun etti. Hoca öğrenci ilişkilerinde bir seviye olması gerektiğine inanıyorum." ()

Kaynak: Birgun.net