RABİA YILMAZ @rabiaylmaz

İstanbul Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki tüm ortaokul ve liselere bir yazı gönderdi. Yazıda okul yöneticileri ve öğretmenlerden, öğrencilerin Kuranı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli derslere yönlendirilmesi istendi.

'TEŞVİK EDİN'
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özen imzasıyla 5 Şubat'ta tüm resmi ortaokul ve lise müdürlüklerine gönderilen yazıda, ''Milli ve Manevi değerlerle donanımlı bir neslin varlığıyla da toplumumuzun geleceği daha aydınlık olacaktır. Bu kapsamda okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerin öğrenci ve velileri bilgilendirmeleri, teşvik etmeleri, öğrenci ve velilerin bu dersleri seçmelerini sağlamaları hususunda gereğini rica ederim'' denildi.

4 YIL BOYUNCA DİN DERSİ!
Eğitim Sen 2 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Çayan Çalık, laik ve ilimsel eğitim talebinin bütün toplumun temel sorunu haline geldiğini ve söz konusu yazının İstanbul genelinde birçok okula gönderildiğini söyledi. Çalık, ''İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilgili okul müdürleri ile toplantı yaparak daha önce 4+4+4 uygulaması ile beraber sorun olacağını söylediğimiz seçmeli ders uygulamasında paket programlar devreye sokuyorlar. Bunu yeni dönemin ikna odaları olarak değerlendirebiliriz. Bu paket programlarda da mutlaka dini derslerin bir şekilde öğrencilerin 4 yıllık eğitim ve öğretim hayatı boyunca okumaları sağlanıyor" dedi.

Kaynak: Birgun.net