ZEYNEP YÜNCÜLER [email protected]
[email protected]

Antep’te Şahinbey Hatice Karslıgil Ortaokulu’nda, 19 Eylül’de yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla öğrencilerin okulda kendi tuvaletlerini temizlediği ortaya çıktı. Ulaştığımız fotoğrafa göre okulun tuvaletinde ilkokul öğrencisi bir erkek çocuğu yerleri süpürge ile temizliyor. Bunun üzerine, BirGün’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir veli, okulda ciddi bir temizlik görevlisi sorunu yaşandığını ifade etti. Veli, okula temizlik görevlisi alınması için okul velililerinden kişi başı 20 TL istendiğini de belirtti.

‘Bir de dünya temiz olsa’ videosu hazırlamışlardı

Söz konusu sorunun yaşandığı, Şahinbey Hatice Karslıgil Ortaokulu’nun, 26 Mart 2016 günü temizliğin önemini vurgulayan ‘Bir de dünya temiz olsa’ adlı videolu bir temizlik kampanyası hazırlayan okul olması da dikkat çekici.

Tel örgülü önlem

Okulda bir ay önce yaşanan ‘molotoflu saldırıyı’ hatırlatan, BirGün’e konuşan veli, okul yönetiminin bu saldırıya karşı önlem olarak sadece camlara tel örgü takıldığını belirterek, “Güvenlik zorunu da çok ciddi. Saldırılara karşı tel örgü önlemi aldılar, bu güvenlik değil, okul hapishaneye benzedi” dedi.

Kaynak: Birgun.net